Hae
Queen of Eve
Kaupallinen yhteistyö

Miehen tyyli on joko HOT or NOT!

Kaupallinen yhteistyö: Junkyard
*Sisältää mainoslinkkejä

Miehen tyyli joka ei miellytä on monelle treffimaailmassa dealbreaker

Sinkkuaikoinani muutaman tuhannen miehen kuvia treffipalveluissa katselleena ja heistä monen kohdalla päätökseni vain ulkoisen habituksen perusteella tehneenä voin todeta, että sillä millainen miehen tyyli on, on todella paljon merkitystä. En koe olevani pinnallinen ihminen, enkä varmasti mitenkään erityisen muotitietoinen, muttei sanonta ”vaatteet on mun aatteet” ole ihan tuulesta temmattu. Oma ulkonäkö on kuitenkin tietynlainen käyntikortti itsestään ja se miten pukeutuu, liikkuu, elehtii ja puhuu on merkityksellistä etenkin vieraille ihmisille.

Kun me matchattiin mun miehen kanssa, tein valintani täysin ulkonäköön perustuen. Olin ostanut deittipalvelussa lisätoiminnon jonka avulla näin minusta pitävät miehet, joten tein alkukarsintoja sen perusteella ketkä miehet olivat muhun kiinnostustaan osoittaneet. Kun puhelimeni piippasi taas uudesta likestä ja bongasin mieheni profiilin, huomioin ensimmäisenä sen, ettei hänellä ollut edes profiilitekstiä! Ihan totta, hän oli juuri niitä ärsyttäviä miehiä jotka normaalisti svaippasin vasemmalle puutteelisen profiilin takia.

Tästä huolimatta katsoin tilannetta läpi sormien, sillä hänen kuvansa olivat todella laadukkaita (eikä ihmekään kun on valokuvaajasta kyse) ja hänen rento katumuodin mukainen pukeutumistyylinsä iski muhun. Ystäväni kanssa deittipalvelua yhdessä selaillessa ja uutta matchiani esitellessä hän kysyikin heti ”Mites nuo vaatteet?” nostaen kulmiaan ja varmistaen kelpaako mies sellaisenaan. Eikä mikään ihmekään, sillä hänen miesmakunsa ja toiveensa miesten pukeutumiselle on hyvin erilaiset kuin mulla. Puheeksi siis jo ennen ensitreffejä tuli se, miten hienovaraisesti muuttaa miehen pukeutumistyyliä jos se alkuperäinen ei kelpaa. Se nimittäin on aika monelle naiselle tuttua puuhaa…

Miksei miehen tyyli kelpaa sellaisena kuin se on?

Mikä ihme siinä on, että ensin ihastutaan ja rakastutaan henkilöön, juuri sellaisenaan. Pikkuhiljaa yritetään muuttaa pukeutumista, kampausta, elintapoja. Hommaisivat koiran, jos haluavat kouluttaa jotain.

-En muutu, kuin omaksi iloksi-

Yritti muuttaa minun pukeutumistapani, siivoustapani, käyttäytymiseni hänen ystäviensä seurassa, ruokailutapani. Hän yritti jopa saada minut vaihtamaan työpaikkaa vedoten siihen, etten ole tarpeeksi kunnianhimoinen. Suhde päättyi eroon.

-MiesJokaEiMuuttunutSopivaksi-

Kyseiset lainaukset ovat vanhasta Iltalehden jutusta jossa miehet saivat kertoa anonyymisti siitä miten kokevat naisten tarpeen muuttaa heitä. Nettipalstat ovatkin täynnä uuden kumppaninsa tyylistä ahdistuneita naisia ja kysymyksiä siitä, kuinka miehen tyylin voisi muuttaa. Tämä lienee ikuisuuskysymys jonka kanssa monet taistelevat. Miksei toinen kelpaa sellaisena kuin on? Miksi naiset haluavat muuttaa miehen tyylin?

Vastauksia tähän lienee varmasti yhtä monta kuin kysyjiäkin, sillä etenkin tyyliasioista voi olla montaa mieltä. Varmaa kuitenkin on, ettei tyyliasioihin kannata samantien tarttua liian hyökkäävästi, sillä sen vuoksi voi muuten hyvä ja lupaava suhteen alku kaatua turhaan. Tyyliasioissa voi hieman kokeilla kepillä jäätä ja yrittää avata keskustelua siitä onko toinen osapuoli edes ajatellut tyyliään sen tarkemmin, onko hänellä jokin tietty maku, tai kaipaako hän vinkkejä tai apua oman tyylinsä kanssa. Liian hyökkäävä avaus ”Sun vaatteet ja koko tyyli on ihan hirvee!” tai ”Toi paita on ihan kamala!” ei välttämättä ole kaikkein hedelmällisin keskustelunavaus.

Oman kokemukseni mukaan miehillä usein se käytännöllisyys ja mukavuus ovat ensisijaiset asiat vaatteiden valinnassa, eikä tietysti suotta, sillä nehän ovat todella tärkeitä pointteja pukeutumisessa. Säänmukaisuus ja tarveperäinen vaatteiden ostaminen ja valitseminen ohjaa varmasti isoa osaa miehistä. Kaikki miehet eivät myöskään ole erityisen kiinnostuneita muodista tai tiedä uusimpia trendejä. Kuitenkin väitän, että suurin osa ihmisistä haluaa näyttää hyvältä. Pieni ohjaus oikeaan suuntaan ei tee kellekään pahaa, mutta kannattaa olla tarkkana kuinka asiansa esittää.

Miehen tyyli voi olla todella cool jo ensitreffeillä tai sitten täysi fiasko

Itse olen saanut kokea kolikon molemmat puolet. Joskus aikoinaan mua on tultu tapaamaan ensimmäistä kertaa aivan kamalassa vanhassa ja kauhtuneessa nahkatakissa, kanariankeltaisessa froteepaidassa johon oli sinisellä brodeerattu isot palmupuut ja keskelle tekstiksi Teneriffa sekä kulahtaneissa urheilulenkkareissa. Kun tästä katastrofista huolimatta annoin mahdollisuuden tälle tyylitajuttomalle herralle, seurasi siitä vuosikausia kestänyt parisuhde eikä jatkossa tarvinut minkään juntin kanssa kulkea. Muutama ystävällinen neuvo ja aito kiinnostus siihen, millaisista vaatteista mies itse pitäisi auttoi löytämään sen oman tyylin. Tuo keltainen kanariapaitakin saatiin lopulta heivattua kaapin perimmäiseen nurkkaan, mummon tuliaisia kun ei voinut poiskaan antaa.

Toisaalta, olen saanut myös kokea pettymyksiä niiden jo valmiiksi ”mun tyylisten” miesten suhteen, joten ei se pukeutuminen ole kaikki kaikessa eikä minkäänlainen tae suhteen onnistumiselle. Ymmärrettävää on, että tyylillä kuitenkin voi olla isokin merkitys, eikä ole väärin toivoa mieheltä jonkinlaista tyylitajua. Mikäli sitä ei etukäteen omaa, voi sitä opetella.

Nykyisen miehen suhteen koen olevani varsin onnekas, sillä miehen tyyli on mun makuun (ellei yhtä hieman omien mieltymysteni vastaista t-paitaa lasketa jossa hän näyttää mun mielestä säbäjätkältä). Mutta hei, meillä kaikilla on vikoja! Tätä juttua varten sain luvan stailata mieheni Junkyardin* kledjuilla ja miehen mielestä tämä tyyli meni ihan nappiin. Kunnioitin hänen omaa tyyliään enkä lähtenyt liikaa keulimaan, mutta valitsin jotain uusia juttuja mitä hän ei välttämättä olisi itse valinnut. Vaihtelu virkistää!

Valitsin hänelle pitkän t-paidan* joka saa olla rennosti housuista ulkona ja näkyä helmastaan, mustan big loose mallisen collegepaidan* sekä jokerina beigen ja ruskea sävyisen big loose mallin camo collarin*. Housuissa suosin mahdollisimman rentoa ja myös leveähköä linjaa, joten nämä big loose surfer housut* valkoisine tikkauksineen ja näkyvine takataskuineen oli todella jees. Kaiken kruunasi mikäs muukaan kuin perinteinen, aina muodikas musta bomber*! Joskus pieni töytäisy eteenpäin voi olla molemmille osapuolille opettavainen kokemus ja sitä saattaa huomata tykkäävänsä jostain ihan uudesta jutusta, ihan vaikka niinkin yksinkertaisista jutuista kuin jostain muustakin kuin kokomustasta.

ALENNUSKOODI LUKIJOILLE

Teidän iloksi ja yhteistyön kunniaksi mulla on tarjota teille alennuskoodi Junkyardille* jota voi hyödyntää niin miesten, naisten kuin lastenkin vaatteisiin, kenkiin ja asusteisiin. Käy tutustumassa tarjontaan ja hyödynnä alekoodi tilauksesi yhteydessä. Koodilla EVELIINA15 saat 15% alennuksen yli 50 euron tilauksiin! Koodi ei koske aletuotteita ja on voimassa 30.9 saakka.

Shoppailemaan pääset suoraan tästä: JUNKYARD*

KUVIEN ASU
Perfect Match Bomber takki*
Sweet Loose Surfer housut*
Sweet Big Loose musta college*
Sweet Big Loose camo college*
Long Shaped Turnup t-paita*

KUVAT
Eveliina Ylönen
EDITOINTI
Tuomas Hämäläinen

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

Kaupallinen yhteistyö: Junkyard

6 kommenttia

 1. Ninni kirjoitti:

  Oi kuinka komea! Ja upea stailaus!

  • Eve / Queen of Eve kirjoitti:

   Kiitos kommentista :) Stailaus oli onneksi molempien mieleen, eli onnistui :)

 2. Sikuri kirjoitti:

  Juu kyllä ja sinkkumiehet ei ymmärrä, että sillä tyylillä on merkitystä. Nytkin on töissä yks epätoivoisesti naista jo useamman vuoden etsinyt työkaverimies…hän aloittanut kuntoilun ja pudottanut 10 kg ja kulkee nyt niissä samoissa vanhoissa aivan liian isoissa roikkuvissa vaatteissa..jotka ei mitkään kovin tyylikkäät olleet alkujaankaan. Hän on mukava, mutta uskon, että naiset ei innostu ihan sen tylsän tyylin takia…

  Mä valkkasin oman mieheni Tinderistä kans melkeinpä kuvien perusteella. Hänellä luki profiilissa vain nimi, ikä, pituus, ammatti ja että ei tupakoi ja hänellä on koira. Miehellä oli kuvissa tyyli mun makuun ja ihana hymy. Ja heti tuli match!

  Mun 3. pidempi suhde ja eka mies, jota mun ei tarvii pukea/neuvoa ollenkaan! Edelliselle miehelle ostin kaikki vaatteet ja se oli aika kivaa kyllä.. Mut kyllä tää mies jolla on miellyttävä, mun tyyliin sopiva tyyli jo valmiiksi, on aika huippu… ollaan vaan niin sopivia toisillemme, kun myös tyyliasiat on molemmille tärkeitä ja maku yhteneväinen.

  • Eve / Queen of Eve kirjoitti:

   Voi ei, toi on tosi yleistä… Itsekin kävin pari kertaa treffeillä erään miehen kanssa joka oli kertomansa mukaan laihduttanut useamman kymmenen kiloa. Eikä olisi tarvinut kertoa, sen näki vaatteista jotka olivat tosi kulahtaneita. tylsiä ja auttamattomasti liian suuria. Hänen kanssaan tosin juteltiin vaatetyylistä ja hän itsekin totesi, ettei vaatteet ole nyt hyvät kun hän on hoikistunut niin paljon, mutta kertoi samaan hengenvetoon ettei halua hankkia uusia vaatteita ennen kuin on tavoitteessaan.

   Jotain välimallin vaatteitakin olisi kuitenkin hyvä hankkia. Sun pitää vinkata sille sun työkaverille, et hei, sä voisit hieman freesata sun lookkia et naiset on usein aika tarkkoja esim. pukeutumisen suhteen ja vois piristää sua itteeski treffimarkkinoilla tms. Jos ottais neuvosta vaarin?

   Mäkin muuten oon vaatettanut muutamia mun eksiä todella paljon, mutta ne on ite tykänneet ja halunneet niin. Toimi tosi hyvin, mut en kyllä ihan äkkiä näe tilannetta päinvastoin missä mies ostaisi naiselle kaikki vaatteet ja vaatettais :D Nyt on kyllä tosi kiva kun miehen tyyli on aikalailla sellainen mistä itsekin pidän, kertoo jo lähtökohtaisesti tietynlaisesta sopivuudesta kun tyylit osuu yksiin :)

 3. Nanna kirjoitti:

  Hmmm, ulkonäkö ja tyyli on tärkeitä mutta ei tulis mieleenkään lähteä jakelemaan tyylivinkkejä jos niitä ei erikseen kysytä. Emmehän jakele laihdutusvinkkejäkään. Onko meillä naisilla jokin ”oikeus” stailata miehiämme, siinä tapauksessa voinee hommata paperinuken. Jos toisen ulkoinen habitus ei miellytä niin sitten hänet skipataan, ei kai lähdetä muuttamaan. Ulkoinen olemus on tärkeä mutta sen pitää tulla luonnostaan,ei kenenkään muun puolesta. En itsekään pitäisi jos mieheni tulisi jakelemaan neuvoja kysymättä millainen minun tulisi olla

  • Eve / Queen of Eve kirjoitti:

   Toi on vähän kakspiippunen juttu, sillä moni ei edes tiedä että omassa tyylissä voisi olla jotain korjaamisen varaa jos ei omaa minkään sortin tyylitajua. He kuitenkin saattaisivat haluta olla edustavia, mutta jos kukaan ei koskaan sano mitään niin ei sitä välttämättä tajua. Mun mielestä siis hienovaraisesti voi kysellä ja johdattaa keskustelua siihen suuntaan, että kautta rantain tiedustelee ensin sen toisen fiiliksiä aiheeseen liittyen, ja sitten niitä vinkkejä vasta alkaa jakamaan.

   Mä ajattelen myös niin, että naiset on tietyllä tapaa suopeampia ja katsoo läpi sormien. Jos mies vaikuttaa ns. kehityskelpoiselta ja potentiaaliselta kumppanilta, me ei heti tyrmätä niin helposti vaan ajatellaan, että mies voi kehittyä ja muuttua parempaan suuntaan. Näin ollen on vara parantaa vaikka sitä pukeutumista tms, eikä heti olla että EI KELPAA! :) Miehet taas haluavat varmaan aika valmiin paketin ja jos naisen tyyli ei miellytä niin eivät huoli. En tiedä, vähän mutuilen.

   Mulle itselleni on erittäin ok että mies antaa neuvoja pukeutumisen ym muun tyylin suhteen. Parisuhteessa ollessani olen aina kysellyt toiselta onko hänellä millainen maku naisen pukeutumisen suhteen ym ja pyrin sitten suosimaan sellaisia juttuja mistä molemmat tykkää. Harvemmin on ollut mulla mitään ihan hirveitä vaatteita jotka miehet olis tyrmänneet, mutta paristi kyllä. Sitten en toisen kiusaksi viitsi sellaiseen pukeutua ainakaan yhdessä ollessa jos ei mun lookista tykkää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.