Hae
Queen of Eve

Niille joil on paha olla

Mulla on ollut joskus paha olla ja on päiviä jolloin vieläkin on niin. Tiedän etten ole yksin asian kanssa ja monilla muillakin ihmisillä on huonoja hetkiä, päiviä, viikkoja, ehkä pidempiäkin aikakausia jolloin on paha olla. Oon kertonut blogissa, että mulla on ahdistuneisuushäiriö joka oireilee joskus enemmän, joskus vähemmän. Mulla ei ole koskaan diagnosoitu masennusta mutta joskus tuntuu masentuneelta. Kai se on ihan normaalia.

Välillä elämässä on niitä alamäkiä jolloin tuntuu, että kaikki asiat lipsuu otteesta eikä mikään kiinnosta. Ei vaikka periaatteessa kaiken pitäis olla hyvin. Mä itse lukkiudun silloin makuuhuoneeseen ja vähennän sosiaalisen kanssakäymisen minimiin muiden kanssa. Haen kaupasta herkkuja ja syön. Mä oon sairastanut puolet mun elämästäni ahmintahäiriötä ja se on usein ollut mun tapa selvitä asioista. Syödä ja sitä kautta turruttaa tunteita. Jokaisella on omat tapansa ja ne kaikki tavat yrittää lohduttaa itseään ei aina ole parhaita vaikka just sillä hetkellä voisi saada hetkellisesti helpotusta oloonsa.

”Tottunu olee vahvin aina kaikist, mut nyt unelmat oli muuttunu painajaisiks. Pelkäsin huomista, en halunnu herää, oli hetkii, kun en mistään mitään tajunnu enää. Itsetutkiskelun kautta mä sain elämästä otteen taas, ilman apuu en ois enää täällä ollenkaan. Tää menee niille joil on paha olla, kun elämä lyö sata-nolla. Oon ollu ristiaallokossa siinä veneessä, nyt aurinko paistaa horisontti siintää edessä.”

Eilen tuli Cheekin viimeinen konsertti suorana televisiosta ja yleisössä näkyi paljon itkeviä ihmisiä, etenkin biisin ”Niille joil on paha olla” aikana. Osa ehkä itki Cheekin perään, osa Cheekin puolesta, mutta moni varmasti myös siksi, että heillä on omakohtaisia kokemuksia siitä pahasta olosta, yksinäisyydestä, toivottomuudesta, ahdistuneisuudesta tai masennuksesta. Musiikki varmasti onkin yksi hyvä keino lievittää niitä huonoja tunteita ja itseään motivoivasta musiikista voi saada iloa ja sisältöä elämään. Ei siis kannata vähätellä sitä asiaa.

Mä itse olen alkanut yhä enemmän ja enemmän tutustumaan itseeni ja omaan olooni henkisellä tasolla ja yritän panostaa henkiseen hyvinvointiini. Se on mulle kaikken tärkeintä ja priority number one kaiken fyysisen yli mennen. Yksi paras apu itselleni on olleet erilaiset rentoutumisharjoitukset ja henkistä hyvinvointia tukeva kirjallisuus kuten esim. Maaret Kallion äänikirjat. Padot aukeaa ja kyyneleet vaan valuu kun pääsee kirjan kuuntelun avulla ikäänkuin virtuaaliselle psykiatrin istunnolle. Tällä hetkellä Maaret Kallion Lujasti Lempeä e-kirjan tai äänikirjan saa ilmaiseksi tutustumislahjana Elisa Kirjalta. Jos et ole vielä tuota kirjaa lukenut niin suosittelen ihan satasella. Todella voimaannuttava kokemus joka antaa hyviä eväitä perusarkeen ja elämään! Kirjan voit ladata veloituksetta suoraan tästä!

Kirja ei päästä lukijaansa helpolla mutta on silti todella miellyttävää kuunneltavaa (tai luettavaa, mutta itse kuuntelen tuota kirjaa koska lukijana on itse Maaret Kallio ja hänellä on mielestäni eräänlainen puhumisen lahja joka rauhoittaa mua). Se haastaa pohtimaan niin armollisuutta kuin vaativuuttakin. Sieltä on turha etsiä vinkkejä täydellisyyteen tai huippuelämän herruuteen, mutta se ei myöskään kehota aina vain antautumaan ja alisuoriutumaan. Tämä Maaret Kallion kirja tarjoaa vastapainoa nykypäivän elämäntaito-oppaiden tulvalle. Se on ikäänkuin elämänajatteluopas, jonka avulla voi löytää niitä omia totuuksia ja vastauksia pohdinnoilleen. Sellaista vahvistusta ainakin itse kaipaan.

Jos sulla on joskus paha olla niin suosittelen näitä erilaisia kuuntelukirjoja, Youtubesta löytyviä rentoutusharjoituksia ja muita sellaisia parantavia ja oloa helpottavia asioita joissa saat olla rauhassa ja itse vastaanottavana, passiivisena osapuolena. Etenkin ahdistuneisuuden tunteita käsitellessä voi joskus olla ahdistusta lisäävää jos joutuu liikaa ottamaan osaa ja jotenkin itse aktiivisesti tekemään asioita, joten mm. erilaiset henkistä hyvinvointia käsittelevät äänikirjat on hyvä vaihtoehto ja tilanne jossa saa vain vastaanottaa.

Ahdistuneisuudesta ja ahminnasta olen kirjoittanut kymmeniä kirjoituksia mun blogihistorian aikana, tässä muutamia sellaisia poimintoja joissa niiden herättämiä tuntemuksia tulee esille ja jotka kannattaa lukea:

Syömishäiriön synkissä vesissä
En enää jaksanut joten romahdin
En mä hullu oo mut mulla on ahdistuneisuushäiriö

Rentouttavaa ja rauhoittavaa sunnuntaita itse kullekin. Antakaa itsellenne joskus aikaa ja rauhaa vain olla!

♡ SEURAA MINUA ♡

Instagramissa Bloglovinissa / Facebookissa

4 kommenttia

 1. mariem kirjoitti:

  Pakko vähän mainostaa. Jos itsellä on mielenkiintoa omaa vointia kohtaan, suosittelen yhtenä vaihtoehtona käymään Mielenterveystalon sivuilla. Siellä on osiot ammattilaisille, vanhemmille, opettajille, potilaille jne… Löytyy asiallista tietoa sairauksista, yhteystietoja ja etenkin omahoitokeinoja. Jaoteltu vaivojen mukaan.
  https://www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/itsehoito-ja-oppaat/itsehoito/ahdistuksen_omahoito/Pages/default.aspx

  Tosi kiva että kirjoitat näistä tuntemuksista, ehkä niistä tulee hiljalleen yleisestikin hyväksytympiä ja puhutumpia.

  Ihanaa ja tunnelmallista syksyä, kynttilät palamaan <3

 2. vilma kirjoitti:

  Ootko koskaan kokeillu asmr-videoita? Mä sain niistä apua aivan älyttömästi rauhottumiseen ja ahdistumiseen. Alkuun ne saattaa vaikuttaa vähän hassuilta mut mitä enemmin oon kattonu, sitä enemmin oon hoksannu mitkä toimii mulle ja mitkä ei :) Esim youtubessa asmr tingles tulee erilaisia ääniä, ja vaikka joku käsihoito roleplay (en kato yleensä kyllä vaan kuuntelen silmät kiinni) on kanssa jotenkin tosi rentouttavaa. Asmr sita sofialla on suomeksi aivan mahtavia videoita ja saan samantien mielenrauhan!

 3. Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

  Toi ASMR on vasta hetken ollut asia jota mä pystyn kuuntelemaan ja jonka avulla voin rentoutua. Ekat ASMR-hypet tuli jo joskus 2010-2012 mun muistin mukaan enkä itse sietänyt niitä silloin laisinkaan (mulla oli yks tuttu joka kuunteli niitä fanaattisesti). Silloin mun hermot ei kestäneet yhtään sitä kuiskailua ja lässytystä, sain todella voimakkaita ahdistuneisuuden ja jopa raivon tunteita ja tiedän että monella on samat fiilikset. Jostain syystä (kenties oman rentoutumiseni ja rauhoittumiseni kautta) olen alkanut myös näistä nauttimaan. Olen kuunnellut vasta muutaman hyvän (ja itseasiassa ihan suomalaisen tubettajan), mutta täytyy paneutua enemmän. Sitan ASMR olen tykännyt, samoin Linda Ekrtohin :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *