Hae
Queen of Eve

Hotellihelvetistä selviytyminen Lontoossa

Hotellihelvetti Lontoossa

Maaliskuussa kävin perinteisellä tyttöjen reissulla henkisen pikkusiskoni Jaanikan kanssa, ja paikaksi valikoitui Lontoo Norwegianin älyttömän halpojen lentojen takia. Menopaluu lontooseen kustansi 38e per nokka, joten jos Britteihin lentää 19 eurolla niin pakkohan sinne on mennä.

Jaanika on kokenut Lontoon reissaaja ja tämä oli varmaan hänen kymmenes reissunsa (no en tiedä monesko mutta mones kuitenkin), ja siitä oli paljon apua etenkin liikkumisessa ja hyvien shoppailupaikkojen bongaamisessa.

Ikäväksemme Lontoon reissun mustaksi pilveksi muodostui terrori-isku joka rajoitti kyseisen päivän liikkumista ja osa suunnitelmistamme peruuntui, sillä tiettyihin paikkoihin ei kyseisenä päivänä ollut mitään asiaa. No, mutta ainakin on taas syy lähteä uudelleen Lontooseen!

Mistä hotelli?

Lennot kun oli Norskin kautta hommattu lähes ilmaiseksi, jäikin jäljelle hotellin metsästäminen. Kirjoitinkin aiemmin postauksen Huh huh mikä hotellihelvetti! jossa purin tuntemuksiani sopivan hotellin metsästämisestä, ja voin sanoa että se kyllä otti aikansa.

Halusimme hotellin helppojen ja suht lyhyiden kulkuyhteyksien päästä, hotellin piti olla siisti ja turvallinen, aamupalaa emme kaivanneet sillä englantilaiset aamiaiset ovat muutenkin mitä ovat (kuvia ja maininta siitä löytyy postauksessa Lihavan ruokapäiväkirja – Fish and chips), emmekä halunneet mihinkään hostelliin tai vaihtoehtoisesti ökykalliiseen hotelliin. Valinta oli tosi vaikea sillä tuolta väliltä, meille suomalaisille totuttuun tapaan siistejä ja kohtuuhintaisia hotelleja oli todella vaikea löytää.


Päädyimme sitten loppujen lopuksi Booking.com* kautta varaamaan hotellin nimeltä Ascot Hyde Park Hotel* joka sijaitsi vain muutaman sata metriä Paddingtonin metro-, ja juna-asemasta (Heathrown lentokenttäjunat tulevat sinne) ja mistä oli helppo liikkua keskustaan ja Victorian asemalle (Norwegianin lennot Gatwickiin ja lentokenttäjuna lähtevät sieltä).

Tärkeää meille oli hyvien kulkuyhteyksien lisäksi myös se että alue olisi mahdollisimman eläväinen, ja lähistöltä löytyikin paljon pikkukauppoja, ravintoloita, pubeja ym.

Perushyvä ja edullinen hotelli

Arvioiden ja googlettamisen perusteella saatu mielikuva Ascot Hyde Park Hotel* vastasi todellisuutta. Ei ihmeellinen, mutta ei huono. Juuri sellainen hyvä tukikohta jossa sai hyvät yöunet nukuttua, levättyä ja ladattua akkuja, sekä käytyä peseytymässä. Itselläni ei valittamista.

Kieltämättä olen aina ollut parempitasoisissa hotelleissa, mutta kun tämän saimme 150 eurolla kahdeksi yöksi niin hei, kyllä kannatti! Tämä itseasiassa paljastui sellaiseksi hotelliksi että oikein hyvin voisin mennä sinne uudestaankin, mielestäni tuo hyvä hinta, 75e per nokka parista yöstä oli todella hyvä diili. Ei jäänyt yötä kohti paljoakaan maksettavaa, ja Lontoossa hotellin valitseminen on todella hankalaa. Enemmänkin toki olisi voinut hotelliin panostaa, mutta me säästimme ennemmin ne pari sataa syömiseen, shoppailuun ja tekemiseen.

Huomautukseksi täytyy kertoa että hotelli tosiaan oli remontoitu vuodenvaihteessa, ja siellä oli edelleen remontti menossa. Remontoinnin ääniä kuului siis päiväsaikaan jos kävi huoneessa pyörähtämässä, ja osittain käytävillä oli muovisuojia ym rakennusjätettä, sekä tuore maali tuoksui paikka paikoin.

Itse en pidä tätä kuitenkaan häiritsevänä asiana, sillä huoneet olivat siistit ja vessat ihan uudet. Mainittava kuitenkin on että säiden vaihdellessa sen huomasi myös huoneessamme. Ikkunamme oli hauskasti paloportaisiin, ja vain yksinkertainen lasi englantilaiseen tapaan, köh… Mutta niin, kyllä mä tälle annan suositukseni jos etsii edullista hotellia Lontoosta! Kai se vain Lontoossa kuuluu asiaan että sisälläkin voi olla hieman kosteaa ja vetoista, mutta tämä nyt on vain tämmöistä suomalaisen silmin asioiden katsomista. Me ollaan totuttu liian hyvään ;)

Jottei tästä tule ihan hullun pitkää kertomusta, jatkan Lontoon jutuilla vielä erillisessä postauksessa!

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.