Hae
Queen of Eve

Lämpimät tunapalat


Nyt on luvassa ihan älyttömän hyvä ”resepti” suolaiselle syötävälle jota voi nautiskella vaikkapa leffailtaa viettäessä tai muuten vain. Nämä maistui erittäin hyvin itselleni sipsien sijaan ja sain näiden avulla erittäin maistuvan, mutta kuitenkin paljon terveellisemmän ruokahetken ja oikeesti myös nautintoa. Mun mielestä yhtälö hyvä ja terveellinen ei valitettavasti kulje kovinkaan usein käsikädessä, enkä nytkään väitä että tämä mitään puhdasta fitfoodia olisi, mutta varmasti kymmenen kertaa parempi vaihtoehto kuin pussillinen sipsejä!

Mahtava ja ”monimutkainen” reseptini koskee ihanaa syötävää nimeltä:

Lämpimät tunapalat

Ruispaloja
Aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustolevitettä
Vaaleaa tonnikalaa paloina öljyssä
Juustosiivuja
Paprikaa
Oreganoa


Tarvitset kuusi kappaletta ruispaloja jotka voidellaan creme bonjourin aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustolevitteellä. Päälle asetellaan haarukalla pienennettyä tonnikalaa, suosittelen ostamaan vaaleaa tonnikalaa paloina öljyssä. Kolmea palaa kohti käytetään yksi purkillinen tonnikalaa jotta proteiinia tulee riittävästi. Kuuteen ruispalaan tarvitset siis kaksi purkkia tonnikalaa.

Kun levitettä on voideltu ruispalojen päälle ja tonnikalat haarukoitu paikoilleen, laita makusi mukaan punaista paprikaa suikaleina sekä oreganoa mausteeksi jokaisen palan päälle. Itse rakastan paprikaa ja käytän sitä mieluummin kuin tomaattia, mutta toki jokainen lisäilee täytteitä makunsa mukaan ja näitä on ihan ookoo vaihdella.

dav


Lopuksi ruispala kaipaa vielä juustokuorrutetta, ja siihen hyvä juusto on ohuen ohut ja kevyt Oltermanni valmiiksi siivutettuna. Jokaiselle leivälle kaksi juustopalaa on sopiva määrä, ja ei kun leivät uuniin muhimaan 200-225 asteeseen noin kymmeneksi minuutiksi, kunnes pinta näyttää omaan mieleen sopivalta.


Tuloksena on erittäin maukkaita tunapaloja, jotka voit nauttia raikkaan salaatin kanssa ja esim. pienellä määrällä ketsuppia.

Enemmän fit-henkinen ihminen voi vaihtaa juuston vielä vähärasvaisemmaksi ja käyttää kahden palan sijaan yhtä, jättää levitteen pois ja korvata sen esimerkiksi tomaattipyreellä tai ketsupilla, ja vaihtaa öljyisen tonnikalan vesiversioon, jota en kuitenkaan suosittele makunautinnon maksimoimiseksi.

Tässä monimutkainen reseptini, tsemppiä! Onnistuu varmaan kokilta kuin kokilta. Bon appetit!

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa

3 kommenttia

 1. Katja V. kirjoitti:

  Lämppärit on niin kiva iltapala! Voiskin iteki tehdä tänään. :D

  • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

   Niin on, ja tosiaan ihan tosi herkullisia tuli näistä eikä ihan kauheen epäterveellisiäkään (paitsi nyt joku tietty laskee kalorit ja kuinka paljon rasvaa ja hui kauheaa) ;)

 2. heidi kirjoitti:

  Miten sitä onkaan unohtanut nää herkkupalat..pakko tehä illalla..omomom.. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *