Hae
Queen of Eve

Minä olen läskimyytinmurtaja

img_20161024_102749_resized_20161024_102756068

Mun pipossa voisi yhtä hyvin lukea DEFEND FAT, koska mä olen jonkinlainen ”läskien puolustaja ja puolestapuhuja”. Tällä en tarkoita että kannustaisin ketään lihomaan tai pysymään lihavana, vaan ennemminkin sitä että haluan antaa arvoa kaikille ihmisille ulkonäöstä riippumatta, arvioiden heitä pääasiassa henkisten ominaisuuksien ja itse persoonan perusteella. Niin ettei heidän ulkomuotonsa, mahdolliset viat ja puutteet (ja kuka ne edes määrittelee) ole niitä asioita jotka määrittävät koko ihmisen.

Haluan kannustaa ihmisiä olemaan onnellisia sellaisina kuin ovat, ja jos eivät ole, niin yrittämään olla jotain muuta, mutta samalla olemaan lempeämpiä itselleen. Nauttimaan elämästä ja arvostamaan itseään myös kaikkine virheineen. Ei elämään elämäänsä ajatuksella sitten kun, vaan elämään tässä hetkessä huolimatta niistä mahdollisista läskeistä.

Läski, mätisäkki. Pullukka, lihava. Ylipainoinen. Etenkin täällä FitFashionin blogimaailmassa otsikoilla mihin liittyy sana läski on suuret lukijamäärät. Syyt miksi läski-otsikkoja klikataan on varmasti moninaiset: Osa pelkää lihovansa, osa yrittää estää lihomista, osa yrittää laihduttaa omia liikakilojaan ja osa taas hakee sielunsisaruutta ja vertaistukea siitä että on sitä läskiä. Osa ehkä silkkaa uteliaisuutta, mitähän nyt läskeistä puhutaan?

img_20161020_125425_resized_20161024_093108169
Viime yön aikana blogiini tuli paljon uusia lukijoita. He olivat löytäneet tiensä vanhaan blogikirjoitukseeni: Hulluimmat harhaluulot ahmimishäiriöstä: Miksei lihava vaan laihduta?
Mietin hetken mistä moinen innostus noinkin vanhaan kirjoitukseen, kunnes selvisi että blogikirjoitustani oli mainostettu Facebookin ryhmässä Jenny ja läskimyytinmurtajat ilmeisesti puolustuksena Mansikkapilven viimeaikaisille blogipostauksille.

Itse olen tässä Läskimyytinmurtajat -ryhmässä ollut vasta vähän aikaa, ehkä viikon tai pari ja hyvin vähän sivustoa lukenut, mutta mitä ilmeisemmin lähipäivinä FitFashion oli saanut varsin negatiivista mainosta ”läskivastaisuudestaan”. Noh, voin paljastaa: Ei täällä FitFashionilla ihan niin läskivastaisia olla kuin ehkä voisi kuvitella. Terveys ja hyvinvointi on pääteemana ja yhdistävänä tekijänä liikunnan kanssa, mutta eivät kaikki (jos ketkään) bloggaajista ole mitään läskinatseja ja täysiä fitnessbimboja. Mikäli siltä kuitenkin tuntuu niin voin toimia esimerkkinä että tänne sekaan mahtuu myös meitä ylipainoisia yrittäjiä, ja yrittäjä-sanalla viittaan siihen että yritän välittää terveydestäni, hyvinvoinnista, ruokavaliosta ja liikunnasta, mutta harmi vain: en onnistu siinä niin hyvin kuin monet muut.

img_20161021_120754_resized_20161024_093023965
Mä haluan omalta osaltani olla sellainen läskimyytinmurtaja, kuitenkaan kaunistelematta asioita miten ylipaino ei muka aiheuttaisi minkäänlaisia ongelmia ja vaivoja, sillä se on ihan paskapuhetta. Vaivoja on ja niitä iän myötä on tullut lisää. Sairastan ahmimishäiriötä joka vaikeuttaa huomattavasti laihduttamista ja edes lähelle normaalipainoa pääsemistä, ja sen ohella olen myös varsin mukavuudenhaluinen nautiskelija, ei ehkä paras yhdistelmä…

Elämä lihavana ei välttämättä ole kurjaa, eikä yhtään vaivalloista. Omaan kroppaansa voi olla tyytyväinen, ja olo voi olla hyvä. Minullakin on ollut, mutta on ollut myös paljon ongelmia. Suurin osa aiheutuneista ongelmista on kuitenkin ollut ulkopuolisten ihmisten ja ympäristön aiheuttamia. Ulkonäköpaineita median aiheuttamana, vaatimuksia siitä millainen pitäisi olla, syrjintää siinä että vain tietyn näköiset ja -kokoiset ihmiset kelpaavat. Kyseenalaistamista ja piilovittuilua, joskus jopa vihaa, ihan vain siksi etten istu johonkin vaadittuun muottiin ja herranjestas, uskallan ja kehtaankin olla näkyvä ja räiskyvä ja kaunis nainen vaikka olen läski, hui kauheaa!

Tämmönen mä kuitenkin olen. En halua olla ikuisesti lihava mutta ei minua pieni ylipaino haittaisi. Mulle on tärkeää tulla terveemmäksi, elinvoivaisemmaksi ja jaksavammaksi, mutta ihmisenä se ei mua muuta. Olen ihan yhtä hyvä tyyppi nyt, kuin ehkä silloin kun olen päässyt pienempään elopainoon.

Ahmimishäiriöjutut ovat taas näin syksyllä enemmän pinnalla, ja laihdutus-teemat, ruokavalio ja muut muutokset koskettavat omaa elämäänikin hyvin aktiivisesti. Palataan siis asiaan! :)

Kuvituksena reipasta ruokaa. Ei fitnessmättöä mutta kaltaiselleni ylipainoiselle ahmimisen ja paastoamisen välillä keikkuvalle oikein hyvä lounas, mikroista ja makroista huolimatta.

Queen Of Everything Instagramissa / Bloglovinissa / Facebookissa
Snapchatissa käyttäjätunnus queenofeve1808

0 kommenttia

  1. Aktiiviliikkuja kirjoitti:

    Hyviä pointteja – suoraa ja realistista puhetta, mutta samalla empatiaa ja ymmärrystä ihmisyydestä mukana. Hyvää syksyä sinulle ja voimia sairauden kanssa taisteluun, kiva että tällaisessa portaalissa on tällaisiakin näkökulmia terveyteen! :)

  2. Jn kirjoitti:

    Suosittelen lukemaan Voiman artikkelin ”LIHAVUUDEN UHKA JA LIHAVAT UHKANA”. Mielestäni se valoittaa aika paljon, miksi ja millaista retoriikkaa lihavuutta käsitellessä käytetään. Olen nimittäin pitkään ihmetellyt, miksi tietyn spektrin toisessa päässä olevia arvostellaan muka-terveyteen vedoten, kun taas spektrin toista päätä ihaillaan jälleen muka-terveyteen vedoten, vaikka kumpikin ilmiö on lievänä yhtä indifferenssiä ja ääripäänä yhtä haitallista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *